Ribolov - Smudj

Kederi za Smudja

Kada je izbor kedera za lov smuđa u pitanju, savet da koristite mrtvog kedera jer se on do sada pokazao kao najbolji izbor. Iz tog razloga ćemo napraviti osvrt baš na tu vrstu kedera za ribolov smuđa. Iz iskustva možemo reći da je u jesen mnogo bolje koristiti mrtvi, plivajući, keder jer se tako postižu znatno bolji rezultati u ribolovu nego kada bi se koristila neka druga mrtva ribica koja bi samo ležala na dnu.

Najbolji izbor kedera za lov smuđa se ubraja i takozvana riba Crvenperka. Ovu ribu je malo teže uloviti naročito kada je hladno vreme. Kao mamac je veoma zahvalna i pokazala se kao skriveni adut na koji se smuđ prima kada neće gotovo ni na šta drugo. U nekim vodama je smuđu crvenperka na prvom mestu u prehrani.

Sa druge strane, ukoliko koristite takozvanu pop-up montažu, deverika može da bude idealan keder za vas (naročito ako je veličine od 5 do 7cm). Odlično se drži kod zabacivanja i to zahvaljujući svojoj debeloj koži i čvrstoj građi tela. Uloviti deveriku ne bi trebao da bude tako veliki problem.

Back to top button